Начална страница  Контакти  Карта на сайта  
  ENGLISH  
     
 Начало  Феста Холдинг  Бизнес направления  Инвестиционни Проекти  Актуално  Контакти   
   
 
   Начало

Черноморско Злато Поморие със Злато от най-престижния винен конкурс в света Mundus Vini
02 Октомври 2013

Черноморско Злато Поморие беше отличено със златен и сребърен медал от най-престижния винен конкурс Mundus Vini в Германия. Тази година се проведе 13-тото издание на състезанието, на което авторитетно международно жури оцени вина от 45 страни. Вината се тестват от 180 международно признати експерти за две седмици в Нойщат ан дер Вайнщрасе, Германия. Системата за оценка е същата като на Международната асоциация на енолозите (UIOE) и се базира на 100-точкова система с критерии за цвят, аромат/букет, вкус и хармония/общо впечатление.

Целта на Mundus Vini е да отличи високото качество и да промотира представянето на вината, които участват и печелят. Производителите на вина могат да сравнят своите стандарти със световните в директно състезание и да поставят престижни стикери с награди върху бутилките на спечелилите вина. Наградите дават форум на широк кръг от производители, търговци и консуматори. Така ценителите са улеснени в избора си на класни вина.

В оспорваната конкуренция на 6 000 вина от целия свят и двете вина от новата супер-серия на „Златото” – Солените Хълмове (Salty Hills) спечелиха златен и сребърен медал в Германия. Тайната на големия успех е резултат от таланта на технолозите на Черноморско Злато Поморие и на оборудваната с най-модерна технология микровинарна. 


                  Изцяло подбрано от собствени лозя, гроздето за червеното Солени Хълмове (Salty Hills - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло и Сира), реколта 2011, носител на златен медал, е глезено на всяка стъпка: брано на ръка в малки касетки, ръчно селектирано „зърно по зърно” и отлежавало 12 месеца в бургундски дъбови бъчви.

Другият продукт на микровинарната, сребърният медалист Солените Хълмове (Salty Hills - бленд от Совиньон Блан, Шардоне и Вионие), реколта 2012, е прекрасно балансирано и обгръща с аромати, които придават блясък на безкрайния финал.

И двете вина носят специалния стикер с образа на малкото зрънце Фаворито - символа на микровинарството на Черноморско Злато Поморие.


2013 година е богата на отличия за Черноморско Злато Поморие. За пореден път продуктите на винарната пожънаха успехи на Международния конкурс за вина и спиртни напитки на изложението Винария (Златни Ритони, Бъчвата на НЛВК, Гранд При и много други), националния фестивал „Дефиле на младото вино”, както и на голям брой международни конкурси като Mundis Vini, Германия, AWC Vienna, Австрия и други. С многочислените си награди екипът на Черноморско Злато дава своя принос за утвърждаване на родното винопроизводство на българския и на международните пазари.       
 
 
 
Полезни връзкиКонтактиКариериПрава за ползванеКарта на сайта
  Created by CodeInSight Ltd.