Начална страница  Контакти  Карта на сайта  
  ENGLISH  
     
 Начало  Феста Холдинг  Бизнес направления  Инвестиционни Проекти  Актуално  Контакти   
   
 
   Начало

Черноморско Злато - Поморие


Investbank

София 1404
Бул. "България" 83А
тел. : 02 / 818 9737
факс: 02 / 818 9682
e-mail: office@festawine.com


Поморие 8200
Промишлена Зона
тел. : 0596 / 35 701
         0596 / 32 351
факс: 0596 / 32 160
         0596 / 32 163
e-mail: office@bsgold.bg


Продукти и пазари

Двете винарни произвеждат и продават около 15 млн.бутилки годишно. Вътрешният пазар се управлява от добре изградена мрежа от над 50 дистибутора и ефективна логистична система. Черноморско Злато е традиционен експортен партньор в невероятно разнообразни пазари. От педантичната по отношение на качество и постоянност Япония (с която работим повече от 10 години), САЩ, Германия и Франция до традиционно силния партньор Русия, в която все повече се възприема културата на пиене на качествени сухи вина. Освен тези традиционни партньори, Черноморско Злато има силно присъствие в динамичните пазари на Полша, Прибалтика, Чехия, Словакия, които в момента развиват уникална собствена винена култура.

Най-известни продукти и представяне на ВИНАРИЯ 2008

Investbank Шардоне GP Златен Ритон

Вино с гарантиран и контролиран произход (Поморие)
За първи път осъществено през 1995 като творчески експеримент на двама талантливи винари, Шардоне GP съчетава разнородните таланти на Поморие в едно наистина страхотно вино. Предлагащо усещания за ябълка, кора от грейпфрут и минерална чистота, която гроздето може да придобие само в района на Поморие, Шардоне GP глези с ванилия, придобита от ферментация в дъбови бъчви, и невероятен, характерен само за него аромат на препечена филийка хляб, които му придават страхотен баланс и загладеност. Това вино с изключително траен финал оставя приятни усещания дълго след като сте го преглътнали.
Още в началото на своето създаване Шардоне GP участва на състезание във Франция за най-добро Шардоне в света и печели трето място. След това вина от тази серия печелят три награди Златен Ритон на три последователни изложения Винария (2001, 2002, и 2003) – връх на качество и постоянство, което никое вино в България дори не е и помисляло да повтори. Без никаква реклама Шардоне GP години наред е нарицателно за бяло вино от най-висока класа, и неизменно се свързва с качеството на белите вина от Поморие. В момента Шардоне GP за четвърти път е носител на най-високата награда на Винария 2008 и ще бъде представено на пазара в лимитирана селекция от точно 7 000 бутилки, всяка с индивидуален номер, и различителния надпис – Златен Ритон от Винария 2008.

Investbank Бургас 63 и Бургас 63 Барел: внимателно подбрани цели зърна Мускат Отонел и малки количества Хамбургски Мискет заедно с майсторството на бургаските майстори са превърнали тези ракии в истински легенди. Нищо чудно, че всички ракии от серия 63 печелят златни медали на Винария 2008, а първото присъждане изобщо на наградата Голям Златен Медал и Почетен Диплом от Винария 2008 е за ракия Бургас 63 Барел.

Поморие е домът на най-качественото винено бренди на България – “Черноморско Злато XO 33”, отлежало под постоянни грижи в дъбови бъчви не по-малко от 39 дълги години и оценено със два сребърни медала на Винария 2008.
На ВИНАРИЯ 2008 Черноморско Злато АД Поморие представи вината си от реколта 2007 година: традиционните бели – Шардоне, Совиньон блан, Юни Блан и Траминер и червени – Мерло, Каберне Совиньон, Тракийски мавруд (Евмолпия), Черноморски мавруд (Качивела) и Сира.

Особено интересни са вината получени чрез микро-винарство от ръчно подбрано грозде брано в касетки и след това обработено в изключително малки винификационни съдове: по този начин гроздето може да покаже пълния си потенциал. Така се правят най-известните вина на Франция, Италия, Испания и САЩ.

Програмата за микровинификация на Черноморско Злато означава нови продукти в premium и super premium сегмента. Това са супер качествени едносортови вина носещи характера на черноморския тероар от който е брано гроздето: свежест и минерални нотки при белите вина; и сочен, узрял плод при червените.

Освен това разработваме купажни вина, които ще съчетаят силните страни на няколко сорта в превъзходен бленд. Французите отдавна използват смесването на различни сортове вина за да произвеждат уникални продукти, някои от които са най-скъпите вина в света. Същият похват е използван и при серията Вила Понте на Поморие с помощта на консултанти от Италия – г-н Федерико Ричи и от Франция – г-н Андре Фустер. При бялата Вила Понте свежестта на Совиньон Блан се допълва от сочния плод и пикантност на поморийско Шардоне ферментирало в дъбови бъчви. При червената Вила Понте силата на Кабернето е смекчено от южния плод на сорта Сира и страхотният му вкус е оценен със златен медал на Винария 2008.

Най-новите ни продукти--Фюме Блан (Fumé Blanc) и Нобилитас са бели вина от супер премиум категория, които са вече на пазара. Червеното вино супер премиум на Черноморско Злато е Brandy Cask Special Reserve.
 

  

 Новини

 прочети всички новини
 
 
 
Полезни връзкиКонтактиКариериПрава за ползванеКарта на сайта
  Created by CodeInSight Ltd.